Preludi
Filolàlia: Parlem-ne i parlem-ne molt i bé! Filolàlia és precisament això: voler-ho fer bé, estimar la parla, la paraula, el fil, la tirallonga. Allò de pensar-nos molt és meravellós però…i dir-nos? Dir-nos molt, també. Parlar-nos, endevinar-nos, arribar a l’essència amb estima (filo) i amb la paraula justa (-lalia).
Filolàlia neix amb la voluntat de teixir xarxes de gent que estima la llengua, la pròpia i la forana, que la respecta, la cuida, la preserva i la fa arribar. Amb frescor, amb naturalitat, amb força, amb calidesa i amb la certesa de saber que sempre, sempre i allà on siguem, ens quedarà la paraula.
Benvinguts i benvingudes, totes i tots.
Us esperem amb propostes noves i engrescadores, amb reflexions i curiositats, i, sobretot, sobretot, us esperem amb la il·lusió de saber-vos partícips del projecte.
A banda, Filolàlia ofereix un servei d’acompanyament global i mentoria en matèria lingüística: correccions, traduccions, assessorament en ensenyament i aprenentatge d’idiomes, orientació sobre exàmens oficials diversos, tallers per al professorat, seguiment d’alumnat de secundària i batxillerat pel que fa a les llengües i un llarg etcètera.
El reguitzell. La tirallonga que mencionàvem més amunt.
Som-hi!

3 comentaris
De vegades, al final del dia, l’únic que tenim són paraules.
Diguem-nos més!
El llenguatge és un dels dons més preuats amb que ens obsequia la vida.
Els meus millors desitjos per Filolàlia i per als qui hi treballin.
Francesca
“Però hem viscut per salvar-vos els mots”, deia Salvador Espriu a “Inici de càntic en el temple” que tan bé va musicar Raimon. Això passava el 1965. 55 anys després, neix Filolàlia, amb la mateixa voluntat d’amor per la paraula.
Visca la llengua, les llengües i el llenguatge. I llarga vida a Filolàlia.