‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

PASSIÓ I VOCACIÓ: MÉS ENLLÀ DE LES APTITUDS

Comparteix l'article

L’altre dia comentàvem l’expressió anglesa ‘to be in one’s element’ a partir d’una broma estampada en una samarreta, i avui ens hi referirem més a fons a partir de la idea que trobar la pròpia vocació i dedicar-se al que realment agrada és clau per dur una vida autèntica.

 

Com sabeu, a Filolàlia admirem profundament el treball d’investigació i divulgació de Sir Ken Robinson, que malauradament va morir l’estiu passat. El que potser no sabeu és que un dels seus objectius era convèncer la gent perquè busqués dins seu quin era realment el seu talent, allò que volia fer, el que l’escola potser mai no va despertar per culpa d’uns patrons establerts i un sistema d’avaluació massa estàndard i poc significatiu.

 

Per mitjà de Ted Talks, llibres, conferències, articles i xerrades, Robinson es va dedicar a explicar a bastament les seves teories sobre la necessitat imperiosa de transformar el sistema educatiu a nivell mundial i d’encoratjar els individus a trobar temps per mirar endins i descobrir el que sempre havien volgut fer. Sovint il·lustrava el que volia transmetre amb exemples concrets de persones conegudes arreu que havien fracassat estrepitosament a l’escola, com ara en Hans Zimmer o la Gillian Lynne.

 

Les cinc idees clau d’aquesta recerca de la pròpia passió són les següents:  

 • Cal aprendre a valorar el que ens fa únics: no hi ha ningú més amb els mateixos gens ni les mateixes experiències.
 • Oblideu-vos de viure pensant a llarg termini, accepteu la incertesa de la vida: poden sorgir oportunitats imprevistes que us permetin aconseguir igualment els vostres objectius.
 • No deixeu que les actituds (el pessimisme, deixar-se influir per mals resultats escolars, comparar-se amb els altres, etc.) bloquegin el vostre potencial.
 • Trobar allò que realment ens apassiona millora la qualitat de vida, la salut física i la mental. Dediqueu temps a mirar-vos i pensar-vos endins, a explorar i descobrir habilitats que potser no sabíeu ni que teníeu. Penseu en què us fa feliços realment, fugint d’estereotips i de pressions socials.
 • Per realitzar-se totalment cal envoltar-se d’una tribu de persones amb qui compartir les mateixes passions.
 • Us animem a endegar aquesta recerca de la vocació i la passió. Exploreu els talents propis. Desplegueu la vostra creativitat. Sigueu autèntics. I si encara no heu trobat el camí, no defalliu. Mai no és tard. Us recomanem dues lectures per ajudar-vos a arribar-hi:

  A Filolàlia creiem fermament en el principi que tothom ha de poder trobar el seu “element”, la tribu i l’energia necessària per desplegar els talents creatius que tots, d’alguna manera o altra, duem dins. I, a més, tenim la immensa sort de gaudir-ne: una tribu magnífica de professionals i amants de les llengües; talents diversos amb el denominador comú de la creativitat i el dinamisme; moltes, moltes ganes de fer-ho bé des de l’autenticitat i el compromís; i la responsabilitat de deure’ns als altres.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Més articles!

  ca