‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

Lectures de tardor

Comparteix l'article

Aprofitant que la tardor és sinònim, sovint, de recolliment i silenci, aquí teniu un seguit de lectures que des de Filolàlia us recomanem humilment, amb l’esperança que us faran passar una estació d’allò més agradable.

N’hi ha per a tots els gustos…som-hi! Ah, i esperem els vostres comentaris amb més propostes i suggeriments!

En català

Viatges i Flors, de Mercè Rodoreda.

L’editorial Nordica Libros acaba de reeditar en una versió compacta i molt bonica aquesta petita joia de la gran Mercè Rodoreda. Un llibre que m’atreviria a qualificar de prosa poètica: punyent, inquietant, bell, original, fosc i riquíssim. Tot alhora. Una autèntica troballa.

In English

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows.

No es tracta de cap novetat, però sí d’un llibre que no ens cansarem mai de recomanar. Fa companyia, és entranyable, original, fresc i diferent. Un autèntic regal de tardor escrit en format epistolar. Segur que us encantarà!

En français

Deux soeurs, de David Foenkinos.

Un llibre que distreu, sorprèn, colpeix i, sobretot, no deixa indiferent. Al més pur estil Foenkinos, la trama t’atrapa des de la primera frase i, com sempre, les notes a peu de pàgina hi posen un toc d’humor únic i irrepetible. No us el perdeu!

In italiano

La vita bugiarda degli adulti, d’Elena Ferrante.

La gran desconeguda d’Itàlia, escriptora (o escriptor!) amb pseudònim (hi ha qui sospita que es tracta d’una reconeguda traductora) famosa arran de la tetralogia iniciada amb  L’amica geniale torna amb una novetat sobre l’autoconeixement que promet.

Aquests tres darrers títols també estan disponibles en català i castellà.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles!

ca