‘Books are a uniquely portable magic’

Stephen King

Gràcies

CLOUDYTHURSTAG-digitalillustration

Comparteix l'article

Partager sur facebook
Partager sur linkedin
Partager sur twitter
Partager sur whatsapp

Hipàcia, gràcies per tanta saviesa i tanta perseverança en l’estudi de l’astronomia i la filosofia en temps antic. La teva tràgica mort en mans d’uns quants que et van apedregar per pura ignorància i despit ens fan estar atentes i despertes davant de tanta repressió i tanta injustícia encara vigents.

Elisava, gràcies per signar el teu brodat i deixar-lo per a la posteritat, mostrant el teu talent infinit i desafiant l’anonimat propi de l’era medieval. Que sàpigues que el teu nom llueix en una escola de disseny de les més prestigioses del país.

Mary, gràcies per lluitar incansablement pels drets de la dona, fonamentant-los en l’accés a l’educació. Les dificultats econòmiques, emocionals i de salut que vas patir no et van fer mai enrere, i el teu llegat perdura per sempre.

Virginia, gràcies per la cambra pròpia que ens has regalat a tantes i tantes dones per mitjà de la teva fortalesa i encoratjament. Brilles amb llum pròpia als teus assajos i novel·les, i continues sent el far per a moltes senyores Dalloway.

 

Rosa, gràcies per no moure’t d’aquell seient d’autobús mentre circulava per Montgomery, Alabama. Continua la lluita i continua la discriminació. Però si sabessis l’efecte que va tenir la teva tossuderia te n’enorgulliries segur.

 

Michelle, gràcies per dotar de força i empenta tants col·lectius. Ben cert que des de la teva situació privilegiada es pot fer molta i bona feina visible per a les minories. Però, de fet, la que més pes té és la que vas fent de manera invisible i potser fins i tot inconscient, teixint xarxes de dones que, arreu del món, et tenen com a model de referència pel que fa a responsabilitat social i coherència vital.

 

Emma, gràcies per deixar enrere el rol de l’Hermione Granger i centrar-te en la teva condició de famosa per impulsar la poderosa campanya del HeforShe. Els teus estudis literaris i el teu gran sentit de l’oratòria et converteixen en una font d’inspiració enriquidora per a molt jovent d’arreu del món.

Greta, gràcies per mantenir-te ferma en el teu propòsit i no deixar-te intimidar pels qui t’han criticat, minimitzat i acusat de manipulació mediàtica. Els teus ‘Fridays for the Future’ són un crit a la classe política. La teva ràbia ens els discursos que els endinyes es transforma en energia potenciadora del canvi real que cal implementar des de ja.

Un commentaire

  • Francesca Babí Poca dit :

    Agraeixo a Filolàlia i a la seva líder l’estil, els coneixements i el respecte envers unes dones sàvies, valentes i singulars que han estat, i són encara, exemple de coherència.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Més articles!

Ficción bajo el hechizo

Es un gusto y un lujo reencontrar el placer de adentrarse en narraciones tan hábilmente contadas como la novela que

Constel·lacions de paraules

Una de les meves autores preferides diu, en un fragment de la novel·la que està escrivint, que lxs escriptorxs neixen

fr_FR