‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

FILOLÀLIA + SØSTRENE GRENE = HYGGE TARDORENC

Comparteix l'article

Aquesta tardor, a Filolàlia, obrim les portes al hygge danès. El hygge (pronunciat hu-ga) és un concepte que podríem definir com l’acollida del sentiment de felicitat, i que rau en el temps de recolliment, de compartir, de centrar-se en les coses senzilles (una bona lectura, una sobretaula entre amics o familiars, deixar via lliure a la creativitat). Els danesos n’han fet un estil de vida saludable; una actitud davant el dia a dia, fins i tot dels dies més foscos i més freds.


A casa nostra no tenim tardors fredes, ni tanta foscor ambiental com a Dinamarca, sortosament. Però sí que hauríem de tenir l’actitud del recolliment, del saber valorar les coses més simples i més valuoses, començant per la pròpia alegria de viure. Així, doncs, us convidem a aprofundir en el terme HYGGE i en tota la filosofia i l’aura que l’envolta.


Per ajudar-vos-hi una mica, posem al vostre abast la possibilitat de tenir entre les mans llibretes de la marca Søstrene Grene, també danesa, que ha sabut integrar el concepte del HYGGE a les seves botigues, idiosincràcia i productes. En un ambient relaxat, entre música clàssica i una estètica impecable, et pots passejar entre objectes de la llar, joguines, postals i estris de papereria i arts plàstiques i trobar-hi autèntiques meravelles. Totes ecològiques, sostenibles, econòmiques i ben acabades. Un gustàs, vaja. Una experiència autènticament “hygge”.


I què heu de fer per aconseguir algunes d’aquestes llibretes i posar un toc danès a la vostra tardor? Molt senzill:


 • Seguir-nos o aconseguir-nos un seguidor (ens hem marcat el repte d’arribar als 200 per Nadal. Ens hi ajudeu?)
 • Enviar-nos frases que associaríeu directament a Filolàlia, o sigui, a l’amor per la llengua. Les publicarem totes al blog, una cada mes, i així l’anem renovant entre tots. La frase pot ser d’una celebritat o anònima, o fins i tot vostra! Simplement, ha de parlar de llengües, directa o indirectament. Com a exemples, us podeu mirar la nostra secció de “Cites” a l’Instagram. O la frase de l’Ali Smith que teniu aquí dalt, presidint el blog.
 • Enviar-nos tantes frases com vulgueu a filolalia@filolalia.cat. Per cada frase, una possibilitat de guanyar el sorteig.
 • Qui guanyi s’emporta un parell de llibretes de la marca danesa. Per poder escriure-hi moltes més frases i tenir-les totes recopilades!
 • Teniu temps fins dijous dia 14 a mitjanit. El resultat del sorteig es farà públic d’aquí a exactament dues setmanes, el dia 15 d’octubre.
 • Si viviu fora de Catalunya també podeu participar-hi! Si guanyeu, us farem arribar el paquetet d’alguna manera.

  Vinga, animeu-vos! Obrim la porta a la tardor, a les frases que defineixen Filolàlia i al gust per les coses boniques i senzilles de la vida.


 • 2 comentaris

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Més articles!

  EL CAS FERRANTE

  Sabeu qui és l’Elena Ferrante? Segur que sí! És l’autora, entre d’altres, de la tetralogia de L’amica geniale.    Aquesta

  International Tea Day

  INTERNATIONAL TEA DAY

  Que el 21 de maig sigui el dia mundial del te ens omple d’alegria. Ens entusiasma el te! Per això

  Paraules oblidades portada

  Paraules oblidades

  No sé si us passa, però quan a prop vostre algú pronuncia una d’aquelles paraules que crèieu oblidades, no us

  ca