‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

FILOLÀLIA + SØSTRENE GRENE = HYGGE TARDORENC

Comparteix l'article

Aquesta tardor, a Filolàlia, obrim les portes al hygge danès. El hygge (pronunciat hu-ga) és un concepte que podríem definir com l’acollida del sentiment de felicitat, i que rau en el temps de recolliment, de compartir, de centrar-se en les coses senzilles (una bona lectura, una sobretaula entre amics o familiars, deixar via lliure a la creativitat). Els danesos n’han fet un estil de vida saludable; una actitud davant el dia a dia, fins i tot dels dies més foscos i més freds.


A casa nostra no tenim tardors fredes, ni tanta foscor ambiental com a Dinamarca, sortosament. Però sí que hauríem de tenir l’actitud del recolliment, del saber valorar les coses més simples i més valuoses, començant per la pròpia alegria de viure. Així, doncs, us convidem a aprofundir en el terme HYGGE i en tota la filosofia i l’aura que l’envolta.


Per ajudar-vos-hi una mica, posem al vostre abast la possibilitat de tenir entre les mans llibretes de la marca Søstrene Grene, també danesa, que ha sabut integrar el concepte del HYGGE a les seves botigues, idiosincràcia i productes. En un ambient relaxat, entre música clàssica i una estètica impecable, et pots passejar entre objectes de la llar, joguines, postals i estris de papereria i arts plàstiques i trobar-hi autèntiques meravelles. Totes ecològiques, sostenibles, econòmiques i ben acabades. Un gustàs, vaja. Una experiència autènticament “hygge”.


I què heu de fer per aconseguir algunes d’aquestes llibretes i posar un toc danès a la vostra tardor? Molt senzill:


 • Seguir-nos o aconseguir-nos un seguidor (ens hem marcat el repte d’arribar als 200 per Nadal. Ens hi ajudeu?)
 • Enviar-nos frases que associaríeu directament a Filolàlia, o sigui, a l’amor per la llengua. Les publicarem totes al blog, una cada mes, i així l’anem renovant entre tots. La frase pot ser d’una celebritat o anònima, o fins i tot vostra! Simplement, ha de parlar de llengües, directa o indirectament. Com a exemples, us podeu mirar la nostra secció de “Cites” a l’Instagram. O la frase de l’Ali Smith que teniu aquí dalt, presidint el blog.
 • Enviar-nos tantes frases com vulgueu a filolalia@filolalia.cat. Per cada frase, una possibilitat de guanyar el sorteig.
 • Qui guanyi s’emporta un parell de llibretes de la marca danesa. Per poder escriure-hi moltes més frases i tenir-les totes recopilades!
 • Teniu temps fins dijous dia 14 a mitjanit. El resultat del sorteig es farà públic d’aquí a exactament dues setmanes, el dia 15 d’octubre.
 • Si viviu fora de Catalunya també podeu participar-hi! Si guanyeu, us farem arribar el paquetet d’alguna manera.

  Vinga, animeu-vos! Obrim la porta a la tardor, a les frases que defineixen Filolàlia i al gust per les coses boniques i senzilles de la vida.


 • 2 comentaris

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Més articles!

  DICCIONARIS NADALENCS

  A Filolàlia tenim passió pels idiomes. Per això ens entusiasma compartir-los, difondre’ls, aprofundir-hi i gaudir-ne plegats. Aquests dies hem estat

  Ko Tozawa

  KO TAZAWA ENS FASCINA

  A Filolàlia, ens fascina el professor i traductor, Ko Tazawa (Yokohama, 1953-Kobe, setembre de 2022).    Ens fascina la gran

  ca