‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

Fabulari

web

Comparteix l'article

Com va allò de parlant la gent s’entén? Doncs és a partir d’aquesta idea que neix Fabulari, ja que és quan parlem que aprenem l’un de l’altre. 

 

Quan xerrem posem en pràctica tot allò que sabem tant de llengua com de coneixement, i és llavors quan descobrim la màgia de l’idioma. Aquell mot fora de context, el segon sentit de les paraules, el to, el mig somriure del nostre interlocutor mentre la pronuncia o la interculturalitat pròpia del mot.

 

No sé vosaltres, però jo fins que no he estat in situ no he entès moltes de les coses de la llengua estrangera que estudiava a l’aula, o més ben dit, he descobert matisos i colors de la llengua que mai ningú m’havia ensenyat a l’aula.

 

Fabulari pretén ser un espai virtual on els joves entre 13 i 17 anys tinguin l’oportunitat de poder practicar l’aprenentatge d’idiomes en tàndem, és a dir, amb una parella lingüística nadiua de la mateixa edat i amb inquietuds similars. Fabulari vol ser un trampolí o una passera entre el que s’aprèn a l’aula i la vida real per aconseguir un aprenentatge de la llengua complet, motivador i intercultural sense haver de viatjar.

Què es necessita?

Una bona connexió d’internet i ganes de viure l’experiència.

En què consisteix?

En 10 sessions de 45 a 60 minuts: 5 en cada una de les dues llengües que intervenen.

Les sessions les podeu fer seguides o espaiades segons la vostra disponibilitat.

Com hi puc participar?

Molt fàcil, només necessites tres passos.

 

Pas 1: ompliu el formulari de registre amb la vostra llengua materna i la llengua estrangera que esteu aprenent.

 

Pas 2: Quan Fabulari rebi la vostra sol·licitud, us aparellarà amb un altre estudiant que sigui parlant nadiu en la llengua que esteu estudiant i que, a més, busqui millorar la teva llengua materna.

 

Pas 3: Fabulari us posarà en contacte i llest: només us heu de conèixer i xerrar!

I si em quedo sense tema de conversa?

Sempre tenim alguna cosa a dir, però si fos el cas no passa res! Fabulari et proposa temes de conversa perquè no us quedeu en un “no sé què dir”.

 

A més a més, Fabulari també et proporciona un diari d’aprenentatge i rúbriques d’autoavaluació perquè puguis comprovar com progresses.

 

Ara encara estem fent proves i acabant els últims serrells, però jo us animo a participar-hi. Si en voleu saber una miqueta més, no dubteu a visitar-nos al web: www.fabulari.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més articles!

Ko Tozawa

KO TAZAWA ENS FASCINA

A Filolàlia, ens fascina el professor i traductor, Ko Tazawa (Yokohama, 1953-Kobe, setembre de 2022).    Ens fascina la gran

Musicar la parla: el baby talk

Llegim un article del New York Times interessantíssim sobre un ambiciós estudi intercultural que demostra que els adults de tot

ca