‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

Converses

Comparteix l'article

El gust per una bona conversa. Aquesta és la resposta que he donat a la pregunta “Què és el que més t’agrada d’aprendre llengües?” que m’han fet recentment.

 

I m’he recordat de la Carmen Martín Gaite, que sempre solc citar, i el seu monotema literari: la comunicació, el fil que no es perd entre humans que parlen entre ells, el gust per la “retahíla”.

 

I m’he recordat d’una frase del poeta Paul Matthews, sobre la casualitat que el gust i la parla coincideixin en un espai tan petit com la boca.

 

I m’he recordat de la pel·lícula Last Night (i d’algunes altres, com ara Before Sunset, Before Sunrise o la clàssica Sleuth, d’en Mankiewicz), on tot es basa en converses.

 

I m’he recordat de tantes i tantes vetllades on la sobretaula i la conversa que s’hi ha generat ha estat el millor de l’estona compartida.

 

I, ja que no puc mantenir una conversa ara mateix amb vosaltres per parlar-ne, m’he decidit a deixar-ho escrit en unes quantes ratlles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles!

EL CAS FERRANTE

Sabeu qui és l’Elena Ferrante? Segur que sí! És l’autora, entre d’altres, de la tetralogia de L’amica geniale.    Aquesta

International Tea Day

INTERNATIONAL TEA DAY

Que el 21 de maig sigui el dia mundial del te ens omple d’alegria. Ens entusiasma el te! Per això

Paraules oblidades portada

Paraules oblidades

No sé si us passa, però quan a prop vostre algú pronuncia una d’aquelles paraules que crèieu oblidades, no us

ca