‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

Converses

Comparteix l'article

El gust per una bona conversa. Aquesta és la resposta que he donat a la pregunta “Què és el que més t’agrada d’aprendre llengües?” que m’han fet recentment.

 

I m’he recordat de la Carmen Martín Gaite, que sempre solc citar, i el seu monotema literari: la comunicació, el fil que no es perd entre humans que parlen entre ells, el gust per la “retahíla”.

 

I m’he recordat d’una frase del poeta Paul Matthews, sobre la casualitat que el gust i la parla coincideixin en un espai tan petit com la boca.

 

I m’he recordat de la pel·lícula Last Night (i d’algunes altres, com ara Before Sunset, Before Sunrise o la clàssica Sleuth, d’en Mankiewicz), on tot es basa en converses.

 

I m’he recordat de tantes i tantes vetllades on la sobretaula i la conversa que s’hi ha generat ha estat el millor de l’estona compartida.

 

I, ja que no puc mantenir una conversa ara mateix amb vosaltres per parlar-ne, m’he decidit a deixar-ho escrit en unes quantes ratlles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles!

DICCIONARIS NADALENCS

A Filolàlia tenim passió pels idiomes. Per això ens entusiasma compartir-los, difondre’ls, aprofundir-hi i gaudir-ne plegats. Aquests dies hem estat

Ko Tozawa

KO TAZAWA ENS FASCINA

A Filolàlia, ens fascina el professor i traductor, Ko Tazawa (Yokohama, 1953-Kobe, setembre de 2022).    Ens fascina la gran

ca