‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

Castanyada, Samhain et al

Comparteix l'article

Entrem a la darrera setmana d’octubre i comencem a escalfar motors per a la Castanyada. Aquest any, més que mai una celebració de recolliment: castanyes, moniatos, panellets, família. Tot mentre a fora hi regnen els colors generosos de la tardor, que ens regala paisatges únics i irrepetibles.

tardor-castanyada-samhain

Avui us presentem un podcast (que també podem anomenar enregistrament, dic jo!) ben interessant per descobrir l’origen de Halloween. Ja que ens l’hem de menjar amb patates a Catalunya, com a mínim que en coneguem les arrels!
L’amic Ciarán Drummey (irlandès afincat a Catalunya des de fa més de deu anys) ens explica en què consisteix la celebració del Samhain, paraula d’origen celta que cal pronunciar ‘souen’.

Així, doncs, tothom a practicar l’anglès amb un accent irlandès de primera i a gaudir de noves descobertes lingüístiques i culturals! Go raibh maith agat, Ciarán!

Bona celebració de la castanyada i del Samhain a tothom! Mantinguem vives les tradicions, les de casa nostra i potser també les foranes que ens agradin, sobretot si en podem explicar l’origen i el significat!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més articles!

EL CAS FERRANTE

Sabeu qui és l’Elena Ferrante? Segur que sí! És l’autora, entre d’altres, de la tetralogia de L’amica geniale.    Aquesta

International Tea Day

INTERNATIONAL TEA DAY

Que el 21 de maig sigui el dia mundial del te ens omple d’alegria. Ens entusiasma el te! Per això

Paraules oblidades portada

Paraules oblidades

No sé si us passa, però quan a prop vostre algú pronuncia una d’aquelles paraules que crèieu oblidades, no us

ca