‘Words travel worlds. Translators do the driving’.

Anna Rusconi

Castanyada, Samhain et al

Comparteix l'article

Entrem a la darrera setmana d’octubre i comencem a escalfar motors per a la Castanyada. Aquest any, més que mai una celebració de recolliment: castanyes, moniatos, panellets, família. Tot mentre a fora hi regnen els colors generosos de la tardor, que ens regala paisatges únics i irrepetibles.

tardor-castanyada-samhain

Avui us presentem un podcast (que també podem anomenar enregistrament, dic jo!) ben interessant per descobrir l’origen de Halloween. Ja que ens l’hem de menjar amb patates a Catalunya, com a mínim que en coneguem les arrels!
L’amic Ciarán Drummey (irlandès afincat a Catalunya des de fa més de deu anys) ens explica en què consisteix la celebració del Samhain, paraula d’origen celta que cal pronunciar ‘souen’.

Així, doncs, tothom a practicar l’anglès amb un accent irlandès de primera i a gaudir de noves descobertes lingüístiques i culturals! Go raibh maith agat, Ciarán!

Bona celebració de la castanyada i del Samhain a tothom! Mantinguem vives les tradicions, les de casa nostra i potser també les foranes que ens agradin, sobretot si en podem explicar l’origen i el significat!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Més articles!

Ko Tozawa

KO TAZAWA ENS FASCINA

A Filolàlia, ens fascina el professor i traductor, Ko Tazawa (Yokohama, 1953-Kobe, setembre de 2022).    Ens fascina la gran

Musicar la parla: el baby talk

Llegim un article del New York Times interessantíssim sobre un ambiciós estudi intercultural que demostra que els adults de tot

ca